امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مقاله بررسی آشنایی با پرسها

مقاله بررسی آشنایی با پرسها دسته: ساخت و تولید
بازدید: 7 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

مقاله بررسی آشنایی با پرسها در 23 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

مقاله بررسی آشنایی با پرسها در 23 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست مطالب

ماشین های پرس ?
پرس های مکانیکی یک ضربه ای ?
?-پرس های دستی ?
?-پرس های اصطکاکی ?
?) پرس های لنگی ?
?-پرس های میل لنگی ?
?- پرس های زانویی ?
پرس های مکانیکی دو ضربه ای ?
الف ) پرسهای با فشار انداز متحرک ?
ب ) پرسهای با میز متحرک ?
?- پرس های هیدرولیک ??
چگونگی انتخاب دستگاه پرس ??
برش ??
?-واژه شناسی برش ??
هـ ) جاسازی : برش نا تمام ، به طوری که قطعه بریده شده از هم جدا نشود ??
?-اصول کار ??
? ) حالت مقطع بریده شده یک جسم ??
?) لقی بین سنبه و ماتریس (تلرانس) ??
?) نیروی برش ??
کار برش ??
برش با کناره های زیاد ??
قالب برش ??
طبقه بندی قالب ها ??
الف ) قالب روباز ??
ب) قالب روبسته ??
ج ) قالب ستون دار ??
د) قالب اتوماتیک ??
کفشک استاندارد ??
جزئیات ساخت قالب ??
سنبه ??
اتصال سنبه ??
ماتریس ??
زاویه آ‎زاد ماتریس ??
الف : معمولی ??
ب ) ماتریس چند تکه ای ??
عمر ماتریس ??
صفحه توپی گیر و صفحه سنبه گیر ??
صفحه پشت سنبه ??
توپی ??
پرسهای هیدرولیک و طرز کار آنها ??
برشکاری بوسیله پرسی ??
انواع مختلف قالبهای یا ابزارهای برش ??
ابزار برش متوالی یا چند مرحله ای ??
فرم دادن بوسیله پرسی ??
تعیین ابعاد صفحات اولیه و ابزار فرم آنها ??
عملیات حرارتی و به سازی ??
ابزارهای فرمکاری (قالبهای فرم) ??
جنس ابزارها ??











ماشین های پرس

ماشینهایی كه برای ((كار روی ورق فلزات به كار می روند )) پرس نام داردند و آنها را نسبت به طرز كارشان طبقه بندی می كنند ، به طور كلی پرس ها به دو دسته تقسیم می شوند :

1-    پرس های مكانیكی و 2- پرس های هیدرولیكی

هر یك از این دو نوع نیز از نظر حركتشان به دو دسته تقسیم می شوند :

الف ) پرسهای یك ضربهای و ب ) پرس های دو شربه ای .
پرس های مكانیكی یك ضربه ای

پرس ها بسته به نوع كارشان به انواع زیر تقسیم می شوند .

الف ) پرس های برشی و كششی ب ) پرس های خم كاری و سوراخكاری ج ) پرس های ضربه ای

و نیز نسبت به نوع حركتشان چنین اند :

1-    پرس های دستی

2-     پرس های اصطكاكی

3-     پرس های لنگی

4-     پرس های میل لنگی

5-     پرس های زانویی

1-   پرس های دستی

طرز كار : پیچ فرمان پرس معمولاً پرس معمولاً چند راهه ساخته می شوند و در مهره ای می گردد كه در قسمت فوقانی بدنه تعبیه شده است . این پیچ در بالا به وسط اهرمی متصل می شود كه در دو سر آن دو وزنه قرار دارد .

قطر پیچ معمولاً متناسب با نیروی پرس است به عبارت دیگر هر چه قطر پیچ بیش تر باشد ابعاد پرس بزرگ تر می شود و لذا نیروی بیش تری دارد .

مورد استفاده : از این رس ها برای كارهای برشی ، خمشی و كششی كه به نیروی زیادی نیاز ندارند استفاده می شود و به طور كلی در كارگاهایی كه بخواهند قبل از قرار دادن قالبی روی ماشین پرس ، آزمایش هایی از نظر تنظیم قالب و یا كنترل نمونه روی آن انجام دهند .

2-   پرس های اصطكاكی

طرز كار : با فشار دادن روی اهرم مخصوص فرمان یكی از چرخ های دوار یا چرخ لنگری كه به پیچ پرس متصل است تماس گرفته آن را به گردش وا می دارد (كورش پایین رونده ) . با رها كردن اهرم چرخ دوم (كه در همان جهت حركت می كند ) . به نوبه خود با چرخ لنگر تماس پیدا می كند و آن را در جهت عكس می گرداند (كورس بالا رونده) .

مورد استفاده : از این پرس ها برای كارهای ضربه ای و خم كاری استفاده  می كنند .

3) پرس های لنگی

بدنه این پرس ها به شكل های مختلف ساخته می شوند ، مانند بدنه بوته جقه ای ثابت ، بدنه بوته جقه ای خم شده و بدنه ستون دار (2 یا 4 ستونه) .

طرز كار : روی قسمت لنگ محور یك بوش قرار دارد كه توسط یك دیسك هزار خاره می تواند به محور متصل شود . این دیسك هزار خاره كه هنگام گردش محور شاتون را نیز می گرداند به كمك اهرم مخصوص روی محور حركت كرده و از درگیری با بوش لنگ خلاص می شود و محور می تواند آزادانه بگردد . حالت قرار گرفتن بوش لنگ تعیین كننده مقدار لنگ و از انجا كورش كشویی پرس می باشد .

این پرس ها كلاچی دارند كه اتصال چرخ طیار و محور را امكان پذیر       می سازد و نیز ترمزی دارند كه هنگام كلاچ گرفتن سرعت را كاهش       می دهد.

4-پرس های میل لنگی

محور این نوع پرس ها را یك میل لنگ تشكیل می دهد بنابراین كورس كشویی ثابت بوده ومقدار كورس آن به علت وجود میل لنگ می تواند بیشتراز پرس های لنگی باشد .

برای این كه این نوع پرس ها نیز طرز كار صحیحی داشته باشند به یك كلاچ و ترمز مجهز هستند . بدنه این پرسها معمولاً از نوع بدنه های ستوندار ساخته می شود .

5- پرس های زانویی

بدنه این پرسها نیز مانند پرس های میل لنگی از نوع ستون دار ساخته      می شود و اختلاف آن با پرس میل لنگی فقط در نوع فرمانشان می باشد .
پرس های مكانیكی دو ضربه ای

این پرس ها دارای 2 حركت بوده ، فقط برای كارهای كششی به كار        می روند و خود نیز بر دو نوع اند  الف) پرسهای با فشار انداز متحرك و       ب ) پرسهای با میز متحرك
الف ) پرسهای با فشار انداز متحرك

بدنه این پرسها هم به صورت بوته جقه ای ساخته می شود و هم به صورت ستون دار. فرمان فشار انداز یا توسط ((كام)) و یا توسط زانویی انجام        می گیرد . زمانیكه كشویی كشش پایین می آید كشویی فشار انداز از حركت باز می ایستد .
ب ) پرسهای با میز متحرك

بدنه این پرس ها از نوع ستون دار ساخته می شود . میز این پرسها در ستون ها هدایت شده و توسط دو كام فرمان می گیرند و شبیه كام هایی هستند كه كشویی پرس با فشارانداز را به حركت در می اورد .كشوشی كشش به وسیله یك شاتون به حركت در می آید .



7- پرس های هیدرولیك

این پرس ها به صورت یك ضربه ای و یا دو ضربه ای با بدنه ستون دار و یا بوته جقه ای ساخته می شوند . حركت و نیروی كشویی توسط یك پیستون و در داخل یك سیلندر و تحت فشار مایع انجام می گیرد امتیاز این پرسها آن است كه می توان فشار روغن را تنظیم كرده لذا فشارلازم را بدست آورد و هر لحظه آن را كنترل كرد .
چگونگی انتخاب دستگاه پرس

انتخاب پرس به نوع كاری كه باید انجام دهد نیروی لازم ابعاد قالب ، كورس مورد احتیاج و روش كار پیش بینی شده (تك ضربه ای و یا با ضربه های متوالی ) بستگی دارد.

كارهای برشی می توانند روی انواع پرس های یك ضربه ای انجام گیرند. كارهای خمشی روی پرسهای لنگی ، اصطكاكی و یا پرس های مخصوص خم كاری انجام می گیرد كارهای كششی عمیق از ورق نازك نیاز به پرس های دو ضربه ای با میز متحرك دارد . برای كارهای كششی كه به نیروی زیادی در انتهای كورس نیاز دارد ، از پرس های دو ضربه ای با فشار انداز متحرك استفاده می شود .
برش

1-                واژه شناسی برش

الف ) برش : قیچی و برداشت قطعه ای از یك نوار فلز به صورت مسطح با محیط غیر مشخص كه به آن پولك می گویند .

ب ) سوراخ كاری : برش سوراخ گرد با ابعاد كوچك .

ج ) سوراخ گیری : برش سوراخی با شكل غیر مشخص به ابعاد نسبتاً بزرگ

د ) شیارسازی : برش یك شیاردر لبه و یا محیط یك قطعه
هـ ) جاسازی : برش نا تمام ، به طوری كه قطعه بریده شده از هم جدا نشود

و ) لبه گیری : برش لبه صاف و یا  نا صاف یك قطعه فرم دار

ز) دور بری : برش بیش از یك مرحله برای بدست آوردن قطعه ای با ابعاد دقیق‏




صفحه پشت سنبه

این صفحه كه برای محافظت كفشكهای چدنی است از فولاد آب داده ساخته می شود و دارای ضخامت 5/5 میلیمتر است كه بعد از سنگ زدن به 5 میلیمتر می رسد .
توپی

قطعه استوانه ای شكل است كه به صفحه توپی گیر با كفشك فوقانی متصل می شود و سر آن دركشویی پرس قرار می گیرد .

سر توپی به شكل استوانه ای بوده معمولاً نسبت به نوع پرس و اتصال آن دارای پخ مایل است و در بدنه توپی به صورت شیار دار یا مخروطی شكل ساخته می شود . برای اتصال توپی ها قسمت تحتانی آن را پیچ كرده به صفحه توپی گیر یا كفشك متصل می كنند . توپی هایی كه به كفشك چدنی متصل می شود از دو قطعه ساخته می شود یك قطعه كه به وسیله چند پیچ به كفشك متصل می شود و قطعه دیگری كه یك سر آن به پرس وصل شده و سر دیگر آن (كه دارای شیاری است ) قطعه اول را به خود می گیرد .

پرسهای هیدرولیك و طرز كار آنها :

پرسهای هیدرولیكی یا به عبارت دیگر پرسهایی كه بوسیله روغن تحت فشار می كنند . در این نوع ماشینها مخصوصاً با پرسهای قوی و نیرومندی برخورد می كنیم كه دارای بسترهایی با ابعاد بزرگ هستند ولی در میان آنها انواع كوچك و متوسط هم وجود دارد .برای آشنایی بیشتر به طرز كار اینگونه پرسها شماتك ساده كه مربوط به یك پرس هیدرولیك است معرفی نموده شرح مختصری درباره آن خواهیم داد .

 درداخل یك پایه و سكو كه كه بوسیله چهار ستون محكم به هم وصل شده بستر در برگیرنده ابزارها سوار شده است .

ستونها برای هدایت بستر ماشین بكار می رود در بالای سكوی پمپها مخزن روغن و لوله های انتقال دهنده نصب شده اند . در پایین آمد سكوی در برگیرنده سمبه گیر به پیستون بزرگ مركزی و در بالا رفتن آن به دو ستون كمكی فرمان داده می شود . چهار ستون پایین آوردن صفحه را كه بوسیله سكوی در برگیرنده ابزار بالا می رود به عهده دارد , فشار صفحه بوسیله چهار ستون فشاری بر وسط صفحه ابزار گیر اعمال می شود . در پرس هیدرولیك حركات به ترتیب زیر صورت می گیرد :

الف – پایین آمدن سریع ورق گیر و مگه داشتن آن بوسیله یك ثابتی كه قابل تنظیم است .

ب- پایین آمدن سریع سمبه تا آنكه در تماس با ورق در آید .

ج- پایین آمدن آرام سمبه در طول مرحله فرم گیری

د- بالا رفتن سریع سكوی ابزارگیر كه ورق گیر را با خود برده و در موضع اولیه اش قرار می دهد .

تذكر : پمپها قادرند روغن را به سرعت تحت فشار خیلی زیاد برسانند و مقدار آن را برای سرعتهای مختلف فرمكاری تغییر دهند .

مقایسه پرسها : پرسهای مكانیكی معمولیتر سریعتر و ارزان تر از پرسهای هیدرولیكی هستند ولی عیب آنها این است كهه در طول مدت فرمكاری    نمی توانند فشار و سرعت ثابتی داشته باشند بر عكس پرسهای هیدرولیكی با فرمی فوق العاده ای كار می كنند , تنظیم كورس , فشارو سرعت آنها با آسانی مسیر است .
برشكاری بوسیله پرسی

برشكاری بوسیله پرسی طبق همان اصول قیچی كاری و سوراخكاری بوسیله سمبه و ماتریس انجام شده ,خطوطی خارجی بوسیله گوشه های تیز یك سمبه و ماتریس كه فرم آنها كاملاً شبیه جسم مورد نظر باشد بریده می شود . مقداری لقی بین سمبه و ماتریس متناسب با ضخامت ورق بوده (حدود 5 در صد ضخامت ورق در نظر گرفته می شود) این میزان لقی می تواند در قطعات كوچك از پرسهای نوع C شكل یا سقف دار و برای بریدن قطعات بزرگ از پرسهایی ستونی استفاده می شود .معمولاً سمبه روی كشوئی یا ضربه زن بسته و ماتریس روی مسیر ماشین قرار می گرد .

انواع مختلف قالبهای یا ابزارهای برش:

1-ابزار برش ساده

2-ابزار برش متوالی یا چند مرحله ای

3- ابزار برش مجموعه ای (با میله راهنما)

4-ابزارهای مركب برش و سوراخكاری

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی آشنایی با پرسها , پژوهش بررسی آشنایی با پرسها , مقاله بررسی آشنایی با پرسها , دانلود تحقیق بررسی آشنایی با پرسها , بررسی آشنایی با پرسها , آشنایی با پرسها , پرس

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر